Telecí kotlety s broskvovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kotlety s broskvovou salsou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 43755 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
2 ks | Broskve |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát ledový |
3 špetka | Sůl |
4 ks | Telecí kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 640,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cibule, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Salát ledový, Sůl, Telecí kotlety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kotlety s broskvovou salsou postup přípravy receptu:
1 | Telecí kotlety krátce opláchneme pod studenou vodou, dobře osušíme kuchyňským papírem a okořeníme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a telecí kotlety v něm opékáme po každé straně 5 minut. Potom kotlety vyndáme, zabalíme do alobalu a dáme na teplé místo. |
2 | Na salsu: |
3 | Křížem nakrojíme broskve, přelijeme vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Broskve potom rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Smícháme kostičky broskví, nasekanou cibuli, koriandr a limetovou šťávu a salsu dochutíme solí. |
4 | Kotlety dáme na talíře vystlané několika listy ledového salátu a podáváme s broskvovou salsou. |
Poznámka
Přepuštěné máslo - Ghee neboli bylinkové máslo.