Kuře zapečené s těstovinami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře zapečené s těstovinami a zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43758 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
1 kávová lžička | Hořčice staroanglická |
500 g | Kuřecí prsa |
125 g | Med včelí |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | řepkový olej |
4 ks | Šalotka |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
375 g | Strouhanka |
250 g | Těstoviny konzumní |
60 ml | Víno červené |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Med včelí, Šalotka, Strouhanka, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice staroanglická, Kuřecí prsa, Petržel - nať, řepkový olej, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře zapečené s těstovinami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | V dostatečném množství osolené vroucí vody vaříme 8-10 minut těstoviny rotini (spirálky) al dente, po uvaření slijeme a dáme stranou. |
2 | Na středním ohni, ve větším hrnci, rozpálíme řepkový nebo slunečnicový olej a přidáme kostky kuřecích řízků, kolečka šalotky a prolisovaný česnek a 4 minuty restujeme. |
3 | Připravíme medovo-hořčičnou omáčku. Za stálého míchání ohřejeme červeného víno, med a 1 lžičku ostré anglické hořčice, osolíme a opepříme a necháme zchladnout. Omáčku s kostkami cukety, nakrájenými žampiony a smetanou přidáme k masu, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 5 minut vaříme. Pak vsypeme uvařené těstoviny, promícháme a přesypeme do větší vymazané mělké mísy na zapékání. Posypeme strouhanku se sušenou petrželovou natí, dáme do trouby rozehřáté na 190 °C, kde pečeme 25 minut, povrch strouhanky bude upečený dozlatova a křupavý. |
Poznámka
Připravíme-li si těstoviny a omáčku dříve, před vložením do trouby, přidáme do směsi trochu více smetany nebo vývaru.