Jednoduchý recept

Kuře po toskánsku se šunkou a mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43761

Ingredience

500 g Brambory
1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Citrony
200 g Fazolové lusky zelené
4 ks Kuřecí prsa
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
8 plátek Mozzarella
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
8 plátek Prosciutto sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 778kJ
9% Sacharidy 33 g
15% Tuky 11 g
12% Sodík 249 mg
87% Bílkoviny 49 g

Kuře po toskánsku se šunkou a mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí řízky opatrně nařízneme(neměli bychom proříznout maso), aby vznikla kapsa, do které vložíme 2 plátky mozzarelly a 2 plátky šunky, posypeme černým pepřem a uzavřeme párátkem nebo jehlou.

2

V mouce smícháme s bylinkami a kapsy obalíme.

3

Uvaříme zelené fazolky a rozpůlené nové brambory do měkka, asi 10 minut, vylijeme vodu a odložíme, ale aby zůstaly teplé.

4

Na rozehřátém olivovém oleji opečeme kapsy, z každé strany asi 6 minut do zlatohněda.

5

Podáváme s uvařenými fazolkami a omaštěnými brambory ozdobené citronem.

Poznámka

Nejvhodnější je použít pravé italské proscuitto, můžeme nahradit i šunkou parmskou, dušenou nebo sušenou. Šunka je dostatečně slaná, proto moc nesolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept