Kuře po toskánsku se šunkou a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře po toskánsku se šunkou a mozzarellou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43761 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Citrony |
200 g | Fazolové lusky zelené |
4 ks | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 plátek | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 plátek | Prosciutto sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Fazolové lusky zelené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře po toskánsku se šunkou a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky opatrně nařízneme(neměli bychom proříznout maso), aby vznikla kapsa, do které vložíme 2 plátky mozzarelly a 2 plátky šunky, posypeme černým pepřem a uzavřeme párátkem nebo jehlou. |
2 | V mouce smícháme s bylinkami a kapsy obalíme. |
3 | Uvaříme zelené fazolky a rozpůlené nové brambory do měkka, asi 10 minut, vylijeme vodu a odložíme, ale aby zůstaly teplé. |
4 | Na rozehřátém olivovém oleji opečeme kapsy, z každé strany asi 6 minut do zlatohněda. |
5 | Podáváme s uvařenými fazolkami a omaštěnými brambory ozdobené citronem. |
Poznámka
Nejvhodnější je použít pravé italské proscuitto, můžeme nahradit i šunkou parmskou, dušenou nebo sušenou. Šunka je dostatečně slaná, proto moc nesolíme.