Plátky kuřete s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky kuřete s mangem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43764 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
500 g | Kuřecí prsa |
80 g | Mango |
1 kávová lžička | Máta sušená |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
80 g | Ořechy Kešu |
1 ks | Paprika červená |
100 g | Špenát listový čerstvý |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 877,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Koriandr mletý, Mango, Olej arašídový (podzemnicový), Ořechy Kešu, Paprika červená, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máta sušená, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky kuřete s mangem postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme arašídový olej ve větší pánvi, dáme na něj polovinu kuřecích plátků a na silném ohni restujeme 3 minuty. Hotové plátky odkládáme stranou. |
2 | Po orestování plátků stáhneme plamen na střední stupeň, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme 2-3 minuty. Pak přilejeme drůbeží vývar, přimícháme kari koření, čatní (hustá omáčka) z manga, sušený koriandr a mátu, červenou papriku bez jadérek nadrobno nakrájenou a orestované kuřecí plátky a dusíme 5-6 minut. |
3 | Vmícháme špenát a opražené kešu oříšky a podáváme s chlebem pappadum a rýží. |
Poznámka
Čatní je hustá omáčka z ovoce nebo zeleniny k dochucení masa. Příprava je časově náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené; poté se smíchají v pastu či omáčku. Kešu oříšky opražíme 4-5 minut na plechu pokrytém pečicím papírem v troubě na 190 °C nebo opražíme nasucho v pánvi za stálého míchání. Chléb pappadum je tenký plochý indický chléb z cizrnové, čočkové nebo rýžové mouky, soli, arašídového oleje a koření, opečený nasucho nebo smažený v oleji.