Jednoduchý recept

Plátky kuřete s mangem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43764

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Koriandr mletý
500 g Kuřecí prsa
80 g Mango
1 kávová lžička Máta sušená
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
80 g Ořechy Kešu
1 ks Paprika červená
250 ml Vývar drůbeží
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
4% Sacharidy 15 g
19% Tuky 14 g
18% Sodík 367 mg
58% Bílkoviny 32 g

Plátky kuřete s mangem postup přípravy receptu:

1

Rozpálíme arašídový olej ve větší pánvi, dáme na něj polovinu kuřecích plátků a na silném ohni restujeme 3 minuty. Hotové plátky odkládáme stranou.

2

Po orestování plátků stáhneme plamen na střední stupeň, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme 2-3 minuty. Pak přilejeme drůbeží vývar, přimícháme kari koření, čatní (hustá omáčka) z manga, sušený koriandr a mátu, červenou papriku bez jadérek nadrobno nakrájenou a orestované kuřecí plátky a dusíme 5-6 minut.

3

Vmícháme špenát a opražené kešu oříšky a podáváme s chlebem pappadum a rýží.

Poznámka

Čatní je hustá omáčka z ovoce nebo zeleniny k dochucení masa. Příprava je časově náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené; poté se smíchají v pastu či omáčku. Kešu oříšky opražíme 4-5 minut na plechu pokrytém pečicím papírem v troubě na 190 °C nebo opražíme nasucho v pánvi za stálého míchání. Chléb pappadum je tenký plochý indický chléb z cizrnové, čočkové nebo rýžové mouky, soli, arašídového oleje a koření, opečený nasucho nebo smažený v oleji.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept