Jednoduchý recept

Dušená petržel

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 43766

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Koření grilovací
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 106kJ
4% Sacharidy 14 g
30% Tuky 23 g
11% Sodík 220 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dušená petržel postup přípravy receptu:

1

Očištěnou petržel nakrájíme na kolečka a zprudka orestujeme v kastrole na másle. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka.

2

Potom slijeme přebytečnou vodu, petržel osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a grilovacím kořením.

3

Nakonec vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou a jen krátce prohřejeme.

4

Podáváme jako přílohu k masům, každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept