Roštěnky na paprice se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na paprice se smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4377 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 plátek | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 39,1mg |
Draslík | 134,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 521,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky na paprice se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kraje roštěnek odkrojíme, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. |
2 | Máslo rozehřejeme a roštěnky na něm z obou stran opečeme a následně vyndáme. |
3 | Do másla přidáme cibuli nakrájenou na jemno, posypeme paprikou, zamícháme ji do tuku, vložíme roštěnky, podlijeme a dusíme do měkka za občasného podlití. |
4 | Na závěr přidáme smetanu se zakvedlanou moukou a krátce povaříme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme noky, těstoviny nebo rýži.