Jednoduchý recept

Rizoto s pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43772
Kategorie: Rizota

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Pórek
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
600 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 306kJ
48% Sacharidy 174 g
5% Tuky 4 g
15% Sodík 295 mg
28% Bílkoviny 16 g

Rizoto s pórkem postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat.

2

Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 2cm. Uvaříme je v mírně osolené vodě s trochou oleje a lžičkou mleté papriky doměkka. Potom slijeme téměř všechnu vodu, vmícháme uvařenou rýži, rajčatový protlak a vše krátce podusíme.

3

Hotové rizoto opepříme a vmícháme do něj nasekanou petrželku a sušenou bazalku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept