Rizoto s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s pórkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43772 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
600 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 172g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 760,9mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat. |
2 | Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 2cm. Uvaříme je v mírně osolené vodě s trochou oleje a lžičkou mleté papriky doměkka. Potom slijeme téměř všechnu vodu, vmícháme uvařenou rýži, rajčatový protlak a vše krátce podusíme. |
3 | Hotové rizoto opepříme a vmícháme do něj nasekanou petrželku a sušenou bazalku. |