Špenátové lívanečky s brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové lívanečky s brynzou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 43773 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1000 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej rostlinný |
500 g | Špenát mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Sýr Brynza |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 98,5mg |
Draslík | 96,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Špenát mražený, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové lívanečky s brynzou postup přípravy receptu:
1 | Mražený špenát vložíme do hrnce, rozdělíme na kousky a pod pokličkou rozdusíme. |
2 | Do mísy vlijeme mléko, osolíme, přidáme dušený špenát, vejce a polohrubou mouku. Vše dobře promícháme. |
3 | Z těsta smažíme na lívanečníku potřeném olejem lívance po obou stranách. |
4 | Hotové, ještě teplé lívance potřeme rozmíchanou brynzou. |
5 | Můžeme podávat s okurkovým nebo hlávkovým salátem. |