Recept

Zelné placky s vepřovými škvarky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 43777

Ingredience

150 g Brambory
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
0,5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Vepřové škvarky
3 dl Voda pitná
500 g Zelí kysané
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 777kJ
3% Sacharidy 11 g
8% Tuky 6 g
5% Sodík 93 mg
41% Bílkoviny 23 g

Zelné placky s vepřovými škvarky postup přípravy receptu:

1

Dvě brambory omyjeme, vložíme do menšího hrnce, zalijeme 3 dl vody a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy. Pomeleme vepřové škvarky s oloupaným česnekem, přidáme je do mísy k bramborám. Kysané zelí vymačkáme ze šťávy, pokrájíme na menší kousky a vložíme do mísy k bramborám. Přidáme sůl, majoránku, kmín, pepř, promícháme. Těsto by nemělo být tuhé. Lžící vykrojíme malé hromádky, které dáme na pomoučený vál. Z každé hromádky těsta utvoříme placičku o síle asi 0.5 mm. Pokládáme je do pánve na rozpálený olej a smažíme dozlatova z každé strany. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept