Zelné placky s vepřovými škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné placky s vepřovými škvarky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 43777 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
150 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Majoránka |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Vepřové škvarky |
3 dl | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 348,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 105,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné placky s vepřovými škvarky postup přípravy receptu:
1 | Dvě brambory omyjeme, vložíme do menšího hrnce, zalijeme 3 dl vody a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy. Pomeleme vepřové škvarky s oloupaným česnekem, přidáme je do mísy k bramborám. Kysané zelí vymačkáme ze šťávy, pokrájíme na menší kousky a vložíme do mísy k bramborám. Přidáme sůl, majoránku, kmín, pepř, promícháme. Těsto by nemělo být tuhé. Lžící vykrojíme malé hromádky, které dáme na pomoučený vál. Z každé hromádky těsta utvoříme placičku o síle asi 0.5 mm. Pokládáme je do pánve na rozpálený olej a smažíme dozlatova z každé strany. Podáváme horké. |