Jednoduchý recept

Hovězí plátky zapečené s křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 4378

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
4 plátek Hovězí maso zadní
500 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Křen
10 ks Mandle
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,607 kcal
Kilojoule 6 724kJ
17% Sacharidy 60 g
183% Tuky 137 g
27% Sodík 544 mg
104% Bílkoviny 58 g

Hovězí plátky zapečené s křenem postup přípravy receptu:

1

Plátky masa očistíme, odblaníme, mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Plátky opečeme na části rozehřátého másla z obou stran, podlijeme a necháme dusit do měkka až do odpaření šťávy.

2

Ve smetaně rozmícháme polohrubou mouku, sůl, špetku cukru, strouhané mandle, nastrouhaný křen a povaříme na hustší omáčku.

3

Hotovou omáčkou polijeme plátky masa, posypeme vláčnou strouhanou houskou zakapanou máslem a zapečeme do růžova.

Poznámka

Jako přílohu podáváme noky nebo makaróny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept