Steaky se salsou verde - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steaky se salsou verde
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43783 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř zelený mletý |
9 g | Sůl |
800 g | Vepřové kotlety |
Na salsu | |
---|---|
40 g | Ančovičky konzervované |
40 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
5 g | Hořčice |
20 g | Kapary |
40 g | Máta |
10 ml | Ocet vinný |
150 ml | Olej olivový |
20 g | Olivy zelené |
40 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kudrnka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 146,5mg |
Draslík | 989,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3,3mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Ančovičky konzervované, Bazalka, Česnek, Máta, Ocet vinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř zelený mletý, Vepřové kotlety, Hořčice, Kapary, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steaky se salsou verde postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety naklepeme, potřeme olejem smíchaným se solí a zeleným pepřem a grilujeme 10 minut z obou stran za průběžného otáčení a natírání olejem. |
2 | Mezitím si připravíme salsu verde. Do mixéru vložíme nejprve bylinky, potom zbytek potřebných surovin a umixujeme dohladka. Podáváme grilované steaky ozdobně přelité salsou. |