Rybí pomazánka s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí pomazánka s jogurtem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 43785 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
60 g | Celer bulvový |
5 ml | Citronová šťáva |
150 g | Filé rybí |
100 g | Jablka |
150 g | Jogurt nízkotučný |
35 g | Majonéza light |
3 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 329,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Jablka, Jogurt nízkotučný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Majonéza light, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí pomazánka s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Rybí file vložíme do kastrůlku, podlijeme troškou vody, zakryjeme a dusíme 10 minut doměkka. Dbáme, aby se tekutina úplně odpařila. Překlopíme do misky a necháme vychladnout. |
2 | Očištěný celer nastrouháme na jemném struhadle, jablko oloupeme, rozkrojíme, vydlábneme jádřinec a zbytek nastrouháme nahrubo. Celer s jablkem přidáme k rybímu masu, zakápneme citronovou šťávou, přimícháme nízkotučný bílý jogurt, trochu nízkotučné majonézy, dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme a necháme uležet. |
3 | Tato pomazánka je vhodná při redukční dietě. |