Bifteky s tapenádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky s tapenádou
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 43786 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
50 g | Pepř zelený mletý |
8 g | Sůl |
Na tapenádu | |
---|---|
50 g | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
40 ml | Citronová šťáva |
10 g | Hořčice |
40 ml | Kapary |
80 ml | Olej olivový |
130 g | Olivy černé |
Na omáčku | |
1 ks | Cibule |
40 g | Estragon |
50 g | Máslo čerstvé |
6 g | Sůl |
150 ml | Víno jablečné |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 40,6mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Ančovičky konzervované, Česnek, Citronová šťáva, Cibule, Estragon, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř zelený mletý, Hořčice, Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Máslo čerstvé, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky s tapenádou postup přípravy receptu:
1 | Z hovězího masa nakrájíme přiměřeně silné bifteky, naklepeme, nasolíme a lehce obalíme v drceném pepři, chvíli necháme uležet. Zatím umixujeme tapenádu z černých oliv, česneku, ančoviček, hořčice, oleje a citronové šťávy. |
2 | Bifteky rozložíme na gril a grilujeme 10 minut z obou stran, průběžně otáčíme. Na pánvi osmažíme dorůžova najemno nakrájenou cibuli na másle, přidáme tapenádu, cider a necháme povařit asi 2 minuty. Nakonec vmícháme nasekaný estragon a zakysanou smetanu a ohřejeme, už nevaříme. Propečené bifteky podáváme přelité hotovou omáčkou a ozdobíme snítkou estragonu. |