Řecký salát vesnický - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký salát vesnický
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 43788 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Cibule červená |
200 g | Okurka salátová |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy zelené |
10 g | Oregano sušené |
100 g | Paprika zelená |
300 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 332,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Oregano sušené, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Olivy zelené, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký salát vesnický postup přípravy receptu:
1 | Okurky, rajčata, papriky umyjeme, okurky nakrájíme na kolečka, která ještě rozkrojíme na půlky, rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriky na tenké plátky a zeleninu hned rozdělíme a naaranžujeme na hluboké talíře. Cibuli oloupeme, nakrájíme na úhledné salátové proužky a také naskládáme na talíře k zelenině, posypeme solí. Na vrch každé porce položíme celý plátek 100 g sýru feta, který polijeme jednou lžící oleje, na talíře ještě položíme pár oliv a vše posypeme voňavým oreganem. |
2 | Takto připravený salát podáváme nejlépe dobře vychlazený. |
Poznámka
Řecký salát servírujeme jako studené hlavní jídlo, vhodnou přílohou jsou na grilu opečené krajíce chleba. Salát podáváme také jako přílohu k různým pečeným masům.