Hovězí plátky s houbami a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky s houbami a smetanou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4379 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
4 plátek | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Slanina vepřová |
1 šálek | Smetana |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 10,8mg |
Draslík | 658,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 11,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Kapary sterilované, Slanina vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky s houbami a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí plátky na okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, jemně zaprášíme moukou a na rozehřátém másle opečeme z obou stran. Poté je vyndáme zvlášť na talíř. |
2 | Do másla přidáme rozkrájenou slaninu, sklovitě ji rozškvaříme a do světležluta osmahneme i cibuli jemně nakrájenou. Rozkrájené žampióny přidáme k cibuli i slanině, krátce osmahneme, přidáme opečené plátky masa, nasekanou petrželovou nať a za mírného podlévání dusíme do měkka. |
3 | K hotovým, měkkým plátkům přilijeme smetanu, přidáme nasekané kapary, krátce povaříme. Dle chuti zakapeme citrónovou šťávou. |
4 | Jako přílohu podáváme jemné noky nebo makaróny. |