Recept

Křešický bramborový dort

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43791

Ingredience

300 g Brambory
120 g Hrášek mražený
80 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,1 l Voda pitná
4 ks Šalotka
smetanová zálivka
0,5 polévková lžíce Hořčice
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 289kJ
13% Sacharidy 46 g
45% Tuky 34 g
24% Sodík 481 mg
34% Bílkoviny 19 g

Křešický bramborový dort postup přípravy receptu:

1

Omyjeme brambory, dáme je do menšího hrnce s asi 4 dl vody a uvaříme doměkka. Vaříme 20-25 minut, mírně vychladlé oloupeme a rozkucháme s 0.5 lžičky soli. Vajíčka dáme do hrnce s 3 dl vody a uvaříme je natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme pod tekoucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2

Šalotku a česnek oloupeme a drobně pokrájíme. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky. V rendlíku přivedeme k varu 4 dl vody, dáme do něj mražený hrášek a vaříme jednu minutu. Pak ho scedíme a odložíme do misky.

3

V zapékací míse na rozpáleném sádle vysmažíme slaninu, škvarky ze slaniny vyjmeme a odložíme do misky. Na omastek přidáme šalotku s česnekem a osmažíme dorůžova. Na ni položíme rozkuchané brambory, posypeme je škvarky ze slaniny, pak hráškem a na celou plochu poklademe plátky vajíček.

4

V misce vyšleháme smetanu s vejci, solí, pepřem a hořčicí. Směsí přelijeme brambory s hráškem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 25-35 minut dozlatova.

5

Bramborový dort nakrájíme na porce a podáváme ho teplý i studený.

Poznámka

K dortu podáváme hlávkový nebo okurkový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept