Smetanová polévka s nakládanými okurkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová polévka s nakládanými okurkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43793 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
300 g | Okurky nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 179,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 143,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová polévka s nakládanými okurkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané nakládané okurky nakrájíme na plátky a v hrnci na másle je spolu se lžící mouky osmažíme. Poté zašleháme po částech vývar, osolíme, opepříme a vaříme za občasného míchání. Po 15 minutách do polévky zamícháme smetanu, v které jsme rozšlehali zbylou mouku. Vaříme ještě alespoň 10 minut. |