Jednoduchý recept

Pečené kuře s čínským kořením a brokolicí

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43794

Ingredience

60 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Koření Čína
1,5 kg Kuře
160 g Mouka kukuřičná
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Pepř citronový
2 kávová lžička Sůl česneková
1 ks Brokolice
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,046 kcal
Kilojoule 4 379kJ
12% Sacharidy 43 g
83% Tuky 62 g
54% Sodík 1 g
134% Bílkoviny 76 g

Pečené kuře s čínským kořením a brokolicí postup přípravy receptu:

1

Smícháme kukuřičnou mouku a čínskou mletou směs pěti koření, pepř a kořeněnou česnekovou sůl.

2

Kuře nakrájené na malé kousky zalijeme citronovou šťávou, pokapeme olivovým olejem a poprášíme kukuřičnou moukou s čínským kořením.

3

Troubu rozehřejeme na 220°C. Na rošt pekáče naskládáme kuřecí kousky a pečeme v troubě 30-40 minut, asi po 20 minutách maso opět postříkáme olivovým olejem.

4

Podáváme s brokolicí. Brokolici můžeme uvařit v páře; v napařovacím košíku necháme růžičky brokolice 1-2 minuty nad vroucí vodou nebo vývarem. Můžeme také blanšírovat ve vývaru, růžičky si ponechají zelenou barvu.

Poznámka

Blanšírování je kuchařská technika spočívající v ponoření plodu do horké vody a jeho následném ochlazení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept