Pečené kuře s čínským kořením a brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře s čínským kořením a brokolicí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43794 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Koření Čína |
1,5 kg | Kuře |
160 g | Mouka kukuřičná |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Pepř citronový |
2 kávová lžička | Sůl česneková |
1 ks | Brokolice |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 281,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 610,6mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kuře, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Olej olivový extra panenský, Pepř citronový, Brokolice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Čína, Sůl česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře s čínským kořením a brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Smícháme kukuřičnou mouku a čínskou mletou směs pěti koření, pepř a kořeněnou česnekovou sůl. |
2 | Kuře nakrájené na malé kousky zalijeme citronovou šťávou, pokapeme olivovým olejem a poprášíme kukuřičnou moukou s čínským kořením. |
3 | Troubu rozehřejeme na 220°C. Na rošt pekáče naskládáme kuřecí kousky a pečeme v troubě 30-40 minut, asi po 20 minutách maso opět postříkáme olivovým olejem. |
4 | Podáváme s brokolicí. Brokolici můžeme uvařit v páře; v napařovacím košíku necháme růžičky brokolice 1-2 minuty nad vroucí vodou nebo vývarem. Můžeme také blanšírovat ve vývaru, růžičky si ponechají zelenou barvu. |
Poznámka
Blanšírování je kuchařská technika spočívající v ponoření plodu do horké vody a jeho následném ochlazení.