Rassolnik leningradský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rassolnik leningradský
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 43795 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
300 g | Okurky nakládané |
4 ks | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Zakysaná smetana |
Na kroupy | |
---|---|
150 g | Kroupy ječné |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 649,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 400,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Sůl, Zakysaná smetana, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Kroupy ječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rassolnik leningradský postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a spolu s cibulí a okurkami nakrájíme na nudličky. Kopr a petrželovou nať drobně nasekáme. |
2 | Na másle osmažíme mrkev s cibulí dozlatova. |
3 | Propláchnuté a okapané kroupy dáme do hrnce, přelijeme vroucí vodou a vaříme asi 20 minut. Poté kroupy scedíme a vložíme do vroucího vývaru spolu se solí, pepřem a bobkovým listem. Vaříme asi 40 minut. V polovině varu do polévky propasírujeme usmaženou mrkev s cibulí, brambory, okurky a petrželovou nať s koprem. Před podáváním do polévky zašleháme smetanu. |