Jednoduchý recept

Kuře s marockým kořením a bylinkovým kuskusem

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43796
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
4 ks Cibulka jarní
1 špetka Citronová kůra
60 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Koření Orientální
2 kg Kuře
375 g Kuskus
80 g Mandle pražené solené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
60 ml Olej olivový
2 kávová lžička Petržel - nať
375 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

94% Kalorie 1,846 kcal
Kilojoule 7 722kJ
22% Sacharidy 79 g
144% Tuky 108 g
33% Sodík 657 mg
196% Bílkoviny 110 g

Kuře s marockým kořením a bylinkovým kuskusem postup přípravy receptu:

1

Rozpůlíme 2 kuřata, každé o váze asi 1 kg, a potřeme je směsí, kterou připravíme smícháním olivového oleje s nastrouhanou citronovou kůrou a citronovou šťávou, marockým kořením a petrželovou natí.

2

Rozehřejeme troubu na 200 °C. Potřená kuřata rozložíme na rošt pekáče a pečeme asi 1 hodinu, několikrát potřeme olejovou směsí.

3

Drůbeží vývar s máslem a kolečky jarní cibulky přivedeme k varu a 1 minutu povaříme na mírném ohni. Do ohnivzdorné misky nasypeme kuskus, zalijeme vývarem, promícháme a zakryjeme pokličkou; necháme odstát 2 minuty, to stačí, aby kuskus vstřebal vývar. Přisypeme upražené mandle (pražíme 4-5 minut rozložené na plechu s pečicím papírem v troubě na 180 °C),směs zahradních bylinek a opět zamícháme.

4

Upečené naporcované kuře podáváme s kuskusem.

Poznámka

Marocké koření obsahuje zejména kmín, zázvor, koriandr, šafrán, chilli papričku, skořici a mletou papriku. Chceme-li si připravit slavnostní variantu tohoto jídla, naplníme kuře kuskusovou směsí a upečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept