Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 43798
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 ks Citrony
500 g Houby čerstvé
1,3 l Hovězí vývar základní
50 g Kapary
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
60 g Máslo čerstvé
200 g Okurky nakládané
40 g Olivy zelené
4 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
50 ml Voda pitná
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 118kJ
6% Sacharidy 21 g
22% Tuky 17 g
61% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Soljanka houbová postup přípravy receptu:

1

Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, okurky na kostičky, olivy rozpůlíme, petrželovou nať a kopr nasekáme na jemno, citron nakrájíme na plátky.

2

Houby s cibulí zpěníme na másle, přimícháme rajčatový protlak, vlijeme vodu a zhruba 20 minut dusíme.

3

Do vroucího vývaru vložíme houbovou směs, okurky, kapary, olivy, sůl, bobkový list, pepř a vaříme 20 minut. Před koncem varu do polévky zašleháme smetanu. Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať a kopr. Na talíře položíme plátek citronu a přelijeme polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept