Lilková polévka krémová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilková polévka krémová
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43800 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
300 g | Lilek |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Petržel kořen |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 438,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Lilek, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilková polévka krémová postup přípravy receptu:
1 | Lilek očistíme a nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu a cibuli pokrájíme na drobnější kostičky. Vše osmažíme na 50 g másla a pod poklicí dusíme doměkka. V hrnci na zbylém másle osmažíme mouku do růžova, zašleháme do ní postupně vývar, vmícháme sůl, vaříme zhruba 15 minut. Zeleninovou směs propasírujeme do vývaru, povaříme a odstavíme. Do uvařené polévky vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek a podáváme. |