Dušené telecí maso s fazolemi a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené telecí maso s fazolemi a rajčaty
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43801 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
400 g | Fazole bílé sterilované |
125 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
60 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
180 ml | Rajčatová šťáva |
600 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 387,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Fazole bílé sterilované, Hovězí vývar základní, Rajčata loupaná (konzervovaná), Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené telecí maso s fazolemi a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | V mouce okořeněné solí a pepřem obalíme telecí plátky (jednotlivé kousky o hmotnosti asi 150 g). Rozpálíme 2 lžíce olivového oleje na středním plameni ve větším hrnci, vložíme pomoučněné plátky, orestujeme je z obou stran, vyjmeme a dáme stranou. |
2 | Do hrnce vlijeme zbytek olivového oleje, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 2-3 minuty za neustálého míchání. |
3 | Až cibule a česnek zesklovatí, přidáme rajčatovou omáčku, hovězí vývar, kostky oloupaných konzervovaných rajčat, plátky mrkve, nakrájené stonky řapíkatého celeru, nastrouhanou citronovou kůru, telecí plátky a vše dusíme zakryté pokličkou 35-40 minut na mírném ohni. Je-li třeba, přilijeme vývar. Nakonec přimícháme konzervované bílé fazole, jemně nasekanou petrželovou nať a prohřejeme. Zdobíme tenkými proužky citronové kůry. |
Poznámka
Jako přílohu použijeme bramborovou kaši nebo polentu.
Telecí je vynikající. Dobré !