Recept

Krémová polévka z tykve

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 43802
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1,2 l Hovězí vývar základní
80 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká
150 g Pórek
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 kg Tykev
Na fazolky
130 g Fazolové lusky zelené
400 ml Voda pitná
Na krutony
60 g Máslo čerstvé
3 ks Rohlíky bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 449kJ
9% Sacharidy 31 g
28% Tuky 21 g
33% Sodík 669 mg
19% Bílkoviny 11 g

Krémová polévka z tykve postup přípravy receptu:

1

Pórek nakrájíme na kolečka, očištěnou tykev na kostky, očištěné fazolky překrojíme, starší rohlíky pokrájíme na kostičky.

2

Na másle osmažíme pórek s tykví, zaprášíme moukou, chvíli smažíme, poté zalijeme vývarem, osolíme a za občasného míchání vaříme.

3

Mezitím ve vroucí vodě uvaříme fazolové lusky do měkka, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat.

4

Na másle osmažíme dorůžova kostičky z rohlíků (krutony).

5

Hotovou polévku propasírujeme do čistého hrnce, přivedeme do varu, vmícháme smetanu, přidáme uvařené fazolky a odstavíme.

Poznámka

Polévku podáváme s usmaženými krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept