Jednoduchý recept

Vepřová panenka na grilu s chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43803

Ingredience

2 ks Chřest bílý
4 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1 kávová lžička Koriandr mletý
2 kávová lžička Med včelí
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pažitka
1 kávová lžička Petržel - nať
600 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 006kJ
2% Sacharidy 6 g
14% Tuky 11 g
18% Sodík 360 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vepřová panenka na grilu s chřestem postup přípravy receptu:

1

Připravíme směs na marinádu z hořčice, medu, olivového oleje, 2 lžic citronové šťávy, mletého koriandru, sušené petrželové natě a na jemno nakrájené pažitky. Vše smícháme v mělké misce na zapékání, přidáme maso, obalíme marinádou a necháme 30 minut marinovat.

2

Následně marinované maso grilujeme na barbecue grilu nebo grilovací pánvi z obou stran po 3-4 minutách, délku grilování můžeme prodloužit, chceme-li mít maso propečenější.

3

Do zbylého olivového oleje a citronové šťávy přidáme 2 svazky blanšírovaného bílého chřestu, promícháme, položíme na gril a za občasného obracení grilujeme 2-3 minuty. Podáváme s grilovanýmn masem.

Poznámka

Blanšírování je kuchařská technika, spočívající v ponoření plodu do horké vody a jeho následném ochlazení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept