Vepřová panenka na grilu s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka na grilu s chřestem
Vepřová panenka na grilu s chřestem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43803 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Chřest bílý |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 kávová lžička | Med včelí |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
600 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 821,3mg |
Vláknina | 316,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Koriandr mletý, Med včelí, Pažitka, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka na grilu s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme směs na marinádu z hořčice, medu, olivového oleje, 2 lžic citronové šťávy, mletého koriandru, sušené petrželové natě a na jemno nakrájené pažitky. Vše smícháme v mělké misce na zapékání, přidáme maso, obalíme marinádou a necháme 30 minut marinovat. |
2 | Následně marinované maso grilujeme na barbecue grilu nebo grilovací pánvi z obou stran po 3-4 minutách, délku grilování můžeme prodloužit, chceme-li mít maso propečenější. |
3 | Do zbylého olivového oleje a citronové šťávy přidáme 2 svazky blanšírovaného bílého chřestu, promícháme, položíme na gril a za občasného obracení grilujeme 2-3 minuty. Podáváme s grilovanýmn masem. |
Poznámka
Blanšírování je kuchařská technika, spočívající v ponoření plodu do horké vody a jeho následném ochlazení.