Telecí řízky s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky s bylinkami
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43804 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Šalvěj sušená |
500 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl bylinková |
500 g | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 220,2mg |
Draslík | 633,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 9,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Strouhanka, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Šalvěj sušená, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Strouhanku, sušenou petrželovou nať, sušenou šalvěj a bylinkovou sůl smícháme v nízké zapékací misce. |
2 | Telecí řízky (1 kus o hmotnosti cca 125 g) jemně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec vtlačíme strouhankovou směs. |
3 | Na středním plameni rozpálíme polovinu řepkového nebo slunečnicového oleje a smažíme polovinu řízků z obou stran po dobu 1-2 minuty, po vyjmutí z pánve je udržujeme v teple a postup opakujeme s druhou částí oleje a obalených řízků. |
Poznámka
Podáváme s brambory nebo bramborovým salátem, řízek můžeme pokapat citronovou šťávou. Lze použít i bylinkovo-česnekovou sůl, to je směs česneku, cibule, petrželové natě, kopru, estragonu, majoránky a tymiánu.