Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43806
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

80 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
550 g Brambory
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
300 g Kapusta hlávková
0,5 polévková lžíce Majoránka
1,5 dl Mléko polotučné
2,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
4 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
60 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 944kJ
11% Sacharidy 40 g
37% Tuky 28 g
39% Sodík 772 mg
29% Bílkoviny 16 g

Prejt ze zeleniny postup přípravy receptu:

1

Omyjeme brambory (400 g), dáme do hrnce s 5 dl vody a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Ve druhém hrnci přivedeme k varu 1 litr vody, ponoříme do ní listy kapusty, necháme je povařit 1-2 minuty. Kapustu scedíme, pokrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Anglickou a uzenou slaninu nakrájíme na kostičky.

2

Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, pak je jemně nastrouháme, dáme do mísy. Oloupané a omyté syrové brambory (150 g) nastrouháme, přidáme k vařeným bramborám.

3

Na pánvi rozpustíme lžíci sádla, na něm vysmažíme do zlatova kostičky slaniny, pak k ní přimícháme cibuli, zpěníme ji, přidáme kapustu, sůl, cukr, pepř, bobkový list, nové koření a pod pokličkou směs dusíme asi 5-8 minut. Pak ji necháme vychladnout, vyjmeme celé koření. Kapustu přidáme k bramborám. Ještě přimícháme prolisovaný česnek, vejce, majoránku, mléko a mouku.

4

Prejtovou směs dobře promícháme, dochutíme solí a pepřem. Měla by mít hustější konzistenci než bramboráková směs. Vložíme ji do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli sádlem a vysypali strouhankou (1,5 lžíce).

5

Mísu s prejtem vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Pečeme do zlatova 30-40 minut.

Poznámka

Prejt podáváme horký i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept