Grilovaná žebra v omáčce hoisin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná žebra v omáčce hoisin
Grilovaná žebra v omáčce hoisin
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43816 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 ml | Ocet vinný |
10 g | Sůl |
800 g | Vepřová žebra |
3 l | Voda pitná |
Na marinádu | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
50 ml | Kečup |
2 g | Koření pěti vůní |
40 ml | Med včelí |
40 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej sezamový |
50 ml | Omáčka Hoisin |
40 ml | Omáčka sójová |
5 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 162,4mg |
Draslík | 509,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná, Česnek, Med včelí, Ocet vinný, Olej sezamový, Omáčka Hoisin, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Koření pěti vůní, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná žebra v omáčce hoisin postup přípravy receptu:
1 | Vložíme vepřová žebra do velkého hrnce a zalijeme slanou vodou s octem tak, aby byla úpně ponořena. Vaříme na mírném ohni 20 minut, potom necháme okapat a ještě je osušíme papírovou utěrkou. |
2 | Mezitím, co se žebra vaří, vložíme na pánev všechny ingredience na marinádu, povaříme je 8 minut, dokud omáčka nezhoustne. Vychladlou omáčkou potom bohatě potřeme žebra, na střední teplotu grilujeme 40 minut, stále je otáčíme a potíráme marinádou, až jsou lesklá a propečená. |