Jednoduchý recept

Grilovaná žebra v omáčce hoisin

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43816
Kategorie: Maso

Ingredience

80 ml Ocet vinný
10 g Sůl
800 g Vepřová žebra
3 l Voda pitná
Na marinádu
1 stroužek Česnek
50 ml Kečup
2 g Koření pěti vůní
40 ml Med včelí
40 ml Ocet vinný
40 ml Olej sezamový
50 ml Omáčka Hoisin
40 ml Omáčka sójová
5 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 097kJ
5% Sacharidy 19 g
77% Tuky 58 g
73% Sodík 1 g
60% Bílkoviny 34 g

Grilovaná žebra v omáčce hoisin postup přípravy receptu:

1

Vložíme vepřová žebra do velkého hrnce a zalijeme slanou vodou s octem tak, aby byla úpně ponořena. Vaříme na mírném ohni 20 minut, potom necháme okapat a ještě je osušíme papírovou utěrkou.

2

Mezitím, co se žebra vaří, vložíme na pánev všechny ingredience na marinádu, povaříme je 8 minut, dokud omáčka nezhoustne. Vychladlou omáčkou potom bohatě potřeme žebra, na střední teplotu grilujeme 40 minut, stále je otáčíme a potíráme marinádou, až jsou lesklá a propečená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept