Zelný salát s mrkví a jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s mrkví a jogurtem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 43817 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 g | Cukr moučkový |
120 g | Jogurt nízkotučný |
100 g | Mrkev kořen |
15 ml | Ocet vinný |
5 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel kudrnka |
5 g | Sůl |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 344,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jogurt nízkotučný, Ocet vinný, Pažitka, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s mrkví a jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrájíme na slabší nudličky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, pažitku s petrželkou posekáme na jemno. |
2 | Takto připravené zelí vsypeme do misky, promícháme se solí a necháme uležet. |
3 | Do nízkotučného jogurtu přimícháme strouhanou mrkev, petrželku, pažitku, okyselíme octem, přidáme trochu cukru, mletý pepř, důkladně promícháme. Jogurtovou zálivkou zalijeme zelí v misce, promícháme a dáme vychladit. |
Poznámka
Tento salát připravujeme při redukční dietě.