Jednoduchý recept

Hovězí závitky s uzeným masem a okurkou (takzvané španělské ptáčky)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4382
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
4 plátek Hovězí kýta
1 kávová lžička Kapary sterilované
100 g Moravské uzené maso
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Okurky nakládané
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
4 plátek Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 655kJ
2% Sacharidy 7 g
13% Tuky 10 g
118% Sodík 2 g
16% Bílkoviny 9 g

Hovězí závitky s uzeným masem a okurkou (takzvané španělské ptáčky) postup přípravy receptu:

1

Hovězí plátky po okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Plátky osolíme, opepříme a naklepeme. Na každý plátek vyskládáme po plátku slaniny, plátku uzeného masa, čtvrtku vajíčka uvařeného na tvrdo, špetku kaparů a půl malé okurky.

2

Takto připravené maso řádně zabalíme, po povrchu ještě osolíme a obalíme v hladké mouce.

3

Sádlo rozehřejeme a závitky na něm opečeme ze všech stran. Poté závitky vyndáme, na sádlo přidáme cibuli na drobno pokrájenou. Přidáme závitky, podlijeme je a necháme dusit do měkka.

Poznámka

Jako přílohy podáváme vařenou rýži, těstoviny, brambory, saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept