Hovězí závitky s uzeným masem a okurkou (takzvané španělské ptáčky) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky s uzeným masem a okurkou (takzvané španělské ptáčky)
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4382 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 plátek | Hovězí kýta |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
100 g | Moravské uzené maso |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
4 plátek | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 102,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 401,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí kýta, Kapary sterilované, Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky s uzeným masem a okurkou (takzvané španělské ptáčky) postup přípravy receptu:
1 | Hovězí plátky po okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Plátky osolíme, opepříme a naklepeme. Na každý plátek vyskládáme po plátku slaniny, plátku uzeného masa, čtvrtku vajíčka uvařeného na tvrdo, špetku kaparů a půl malé okurky. |
2 | Takto připravené maso řádně zabalíme, po povrchu ještě osolíme a obalíme v hladké mouce. |
3 | Sádlo rozehřejeme a závitky na něm opečeme ze všech stran. Poté závitky vyndáme, na sádlo přidáme cibuli na drobno pokrájenou. Přidáme závitky, podlijeme je a necháme dusit do měkka. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme vařenou rýži, těstoviny, brambory, saláty.