Jednoduchý recept

Nákyp z výhonků Mungo

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43823
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 g Celer bulvový
1 ks Cibule lahůdková
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Mungo klíčky
150 g Pastinák
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Pórek
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
smetanová zálivka
2 polévková lžíce Hořčice
2,5 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Gouda 45%
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 938kJ
7% Sacharidy 25 g
42% Tuky 31 g
40% Sodík 808 mg
39% Bílkoviny 22 g

Nákyp z výhonků Mungo postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme celer s pastinákem. Pórek s lahůdkovou cibulkou očistíme, omyjeme a všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Slaninu pokrájíme na kostičky. Klíčky Mungo propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu, vysmažíme ji dozlatova, přidáme celer s pastinákem a pod pokličkou dusíme asi 2-3 minuty. Přimícháme pórek, dusíme 1 minutu a přimícháme klíčky. Po 1 minutě dušení zeleninu osolíme, opepříme a dusíme další 1 minutu.

3

Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi másla a vysypeme strouhankou. Připravenou zeleninovou směs vyklopíme do mísy a uhladíme. Dáme na 10 minut zapéct do předem vyhřáté trouby na 200°C.

4

V misce ve smetaně vyšleháme vejce se solí, pepřem, hořčicí, přimícháme nastrouhaný tvrdý sýr a směsí přelijeme nákyp. Dáme znovu do trouby na 15-20 minut a pečeme dozlatova.

5

Upečený nákyp po chvilce nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Použijeme nejlépe hořčici se zeleným pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept