Recept

Houbová polévka s mušlemi s těstovou pokličkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43826
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Brambory vařené
1 ks Celer řapíkatý
5 ks Cibulka jarní
150 g Hříbky čerstvé
350 g Listové těsto
6 ml Máslo čerstvé
0,8 l Mléko polotučné
100 g Mouka polohrubá
2 ks Mrkev kořen
275 g Mušle srdcovky
3 ml Pepř černý mletý
6 ml Sezam - semena
3 ml Sůl
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 018kJ
23% Sacharidy 83 g
273% Tuky 205 g
20% Sodík 401 mg
48% Bílkoviny 27 g

Houbová polévka s mušlemi s těstovou pokličkou postup přípravy receptu:

1

Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto. Troubu rozehřejeme na 250 °C. Cibulky a celer opláchneme pod tekoucí vodou a nadrobno nasekáme. Mrkve oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka.

2

Houby řádně očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi hřejeme máslo, dokud nezpění a okolo 2 minut na něm dusíme celer a mrkev. Posléze přihodíme houby a podusíme je, dokud nepustí vodu. Směs na pánvi přendáme do hrnce.

3

Směs zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mušle společně s bramborami přendáme do hrnce. Osolíme, opepříme a nalijeme do žáruvzdorných misek.

4

Tymián omyjeme, osušíme a po 1 snítce vložíme do každé misky. Našleháme vejce a potřeme jím okraje misek. Ze zbylého listového těsta vyřízneme kolečka, která budou přečnívat přes okraje misek okolo 1 cm.

5

Na misky položíme kola z listového těsta a pevně je přitiskneme k okrajům misek. Našleháme druhé vejce, potřeme jím těsto a posypeme sezamovými semínky. Misky vložíme do trouby a pečeme při teplotě 225 °C okolo 35 minut, dokud těst nechytí zlatavou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept