Houbová polévka s mušlemi s těstovou pokličkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová polévka s mušlemi s těstovou pokličkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43826 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené |
1 ks | Celer řapíkatý |
5 ks | Cibulka jarní |
150 g | Hříbky čerstvé |
350 g | Listové těsto |
6 ml | Máslo čerstvé |
0,8 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
2 ks | Mrkev kořen |
275 g | Mušle srdcovky |
3 ml | Pepř černý mletý |
6 ml | Sezam - semena |
3 ml | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 46,8mg |
Draslík | 500,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Hříbky čerstvé, Mušle srdcovky, Sezam - semena, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová polévka s mušlemi s těstovou pokličkou postup přípravy receptu:
1 | Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto. Troubu rozehřejeme na 250 °C. Cibulky a celer opláchneme pod tekoucí vodou a nadrobno nasekáme. Mrkve oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka. |
2 | Houby řádně očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi hřejeme máslo, dokud nezpění a okolo 2 minut na něm dusíme celer a mrkev. Posléze přihodíme houby a podusíme je, dokud nepustí vodu. Směs na pánvi přendáme do hrnce. |
3 | Směs zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mušle společně s bramborami přendáme do hrnce. Osolíme, opepříme a nalijeme do žáruvzdorných misek. |
4 | Tymián omyjeme, osušíme a po 1 snítce vložíme do každé misky. Našleháme vejce a potřeme jím okraje misek. Ze zbylého listového těsta vyřízneme kolečka, která budou přečnívat přes okraje misek okolo 1 cm. |
5 | Na misky položíme kola z listového těsta a pevně je přitiskneme k okrajům misek. Našleháme druhé vejce, potřeme jím těsto a posypeme sezamovými semínky. Misky vložíme do trouby a pečeme při teplotě 225 °C okolo 35 minut, dokud těst nechytí zlatavou barvu. |