Houbové toasty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové toasty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43827 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
250 g | Chléb toastový |
0,5 ks | Kerblík |
100 ml | Máslo bylinkové |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Petržel - nať |
6 ml | Smetana sladká 12% |
300 g | Smrže čerstvé |
3 ml | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 76,3mg |
Draslík | 168,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Kerblík, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana sladká 12%, Smrže čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové toasty postup přípravy receptu:
1 | Smrže očistíme, odtrhneme nožičky, řádně je omyjeme, osušíme, nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi necháme rozpěnit máslo a přidáme smrže, pánev přiklopíme, necháme podusit zhruba 15 minut. Bylinky opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a nasekáme nadrobno. |
2 | Smrže osolíme, opepříme. Smetanu smícháme se žloutkem, vzniklou směsí zalijeme houby. Pánev odstavíme stranou. |
3 | V toastovači či na pánvi si připravíme topinky z toastového chleba. Namažeme tenkou vrstvou bylinkového másla a rozložíme na ně oblohu ze smržů. Ozdobíme bylinkami a ihned podáváme. |