Jednoduchý recept

Houbové toasty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43827
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

250 g Chléb toastový
0,5 ks Kerblík
100 ml Máslo bylinkové
50 g Máslo čerstvé
0,5 ks Petržel - nať
6 ml Smetana sladká 12%
300 g Smrže čerstvé
3 ml Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 992kJ
11% Sacharidy 40 g
41% Tuky 31 g
35% Sodík 709 mg
23% Bílkoviny 13 g

Houbové toasty postup přípravy receptu:

1

Smrže očistíme, odtrhneme nožičky, řádně je omyjeme, osušíme, nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi necháme rozpěnit máslo a přidáme smrže, pánev přiklopíme, necháme podusit zhruba 15 minut. Bylinky opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a nasekáme nadrobno.

2

Smrže osolíme, opepříme. Smetanu smícháme se žloutkem, vzniklou směsí zalijeme houby. Pánev odstavíme stranou.

3

V toastovači či na pánvi si připravíme topinky z toastového chleba. Namažeme tenkou vrstvou bylinkového másla a rozložíme na ně oblohu ze smržů. Ozdobíme bylinkami a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept