Jednoduchý recept

Křemenáče po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43828
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 ks Česnek
4 ks Cibule
0,5 kg Křemenáče
20 g Máslo čerstvé
6 ml Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
3 g Sůl
125 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 677kJ
4% Sacharidy 14 g
12% Tuky 9 g
15% Sodík 298 mg
14% Bílkoviny 8 g

Křemenáče po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Křemenáče řádně očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata povaříme ve vařící vodě a zbavíme je slupek i semen, dužinu nakrájíme na drobné kostičky.

2

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na drobné kousíčky.

3

V pánvi hřejeme máslo s olejem dokud nezpění. Přidáme houby a dusíme je 3 minuty, potom přidáme cibuli a prolisovaný česnek.

4

Směs podusíme 10 minut.

5

Nakrájíme šunku na drobně kostičky a osmahneme je v jiné pánvi. Přidáme kostičky rajčete a řádně prohřejeme. Směs v druhé pánvi osolíme a opepříme.

6

Směs s křemenáči přendáme ke směsi se šunkou a rajčaty a řádně promícháme. Listy salátu propereme, necháme odkapat a rozložíme po listu do každé misky.

7

Na salát vysypeme směs, ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept