Vepřové maso v zelných listech (sang choy bow) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso v zelných listech (sang choy bow)
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43829 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 ml | Chilli omáčka |
1 kávová lžička | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
80 g | Kaštany vodní |
1 polévková lžíce | Koření Orientální |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
60 g | Máta |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
3 kávová lžička | Omáčka rybí |
8 plátek | Salát hlávkový |
500 g | Vepřové maso mleté |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
500 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Chilli paprička, Cibulka jarní, Limetka, Limetková šťáva, Máta, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Vepřové maso mleté, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kaštany vodní, Koření Orientální, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso v zelných listech (sang choy bow) postup přípravy receptu:
1 | Mleté vepřové maso restujeme na rozpáleném oleji ve wok pánvi na středním plameni. Bude hotové asi za 5-6 minut, kdy se začíná drolit. Přidáme k němu thajské koření, prolisovaný česnek, čerstvý nastrouhaný zázvor, na jemno nakrájenou chilli papričku, kolečka jarní cibulky, rybí omáčku (nam pla), limetkovou šťávu, čínské zelí nakrájené na tenké proužky, vodní kaštany a nasekanou čerstvou mátu. Smícháme, opékáme asi 3 minuty, aby zelí zmenšilo svůj objem. |
2 | Podáváme zabalené do 8 zelných listů s řapíkem pro lepší servírování, čtvrtkami limetky a sladkou thajskou (nebo chilli) omáčkou. |
Poznámka
Sang choy bow je čínský pokrm z mletého masa, obvykle podávaný v zelných listech. Vodní kaštany - jsou to hlízy čínského orobince s bílou dužinou, mají sladkou chuť, která se neztrácí ani vařením, používají se jako bambusové výhonky, oblíbené v čínské kuchyni.