Jednoduchý recept

Vepřové maso v zelných listech (sang choy bow)

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43829

Ingredience

100 ml Chilli omáčka
1 kávová lžička Chilli paprička
4 ks Cibulka jarní
80 g Kaštany vodní
1 polévková lžíce Koření Orientální
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Limetková šťáva
60 g Máta
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
3 kávová lžička Omáčka rybí
8 plátek Salát hlávkový
500 g Vepřové maso mleté
500 g Zelí čínské
1 kávová lžička Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 714kJ
4% Sacharidy 14 g
39% Tuky 29 g
14% Sodík 272 mg
44% Bílkoviny 25 g

Vepřové maso v zelných listech (sang choy bow) postup přípravy receptu:

1

Mleté vepřové maso restujeme na rozpáleném oleji ve wok pánvi na středním plameni. Bude hotové asi za 5-6 minut, kdy se začíná drolit. Přidáme k němu thajské koření, prolisovaný česnek, čerstvý nastrouhaný zázvor, na jemno nakrájenou chilli papričku, kolečka jarní cibulky, rybí omáčku (nam pla), limetkovou šťávu, čínské zelí nakrájené na tenké proužky, vodní kaštany a nasekanou čerstvou mátu. Smícháme, opékáme asi 3 minuty, aby zelí zmenšilo svůj objem.

2

Podáváme zabalené do 8 zelných listů s řapíkem pro lepší servírování, čtvrtkami limetky a sladkou thajskou (nebo chilli) omáčkou.

Poznámka

Sang choy bow je čínský pokrm z mletého masa, obvykle podávaný v zelných listech. Vodní kaštany - jsou to hlízy čínského orobince s bílou dužinou, mají sladkou chuť, která se neztrácí ani vařením, používají se jako bambusové výhonky, oblíbené v čínské kuchyni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept