Hovězí závitky na smetaně s křenovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky na smetaně s křenovou nádivkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4383 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citronová kůra |
4 ks | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Strouhanka |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 564,1mg |
Draslík | 199,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 82,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Křen, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky na smetaně s křenovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Se strouhaným křenem a strouhanou houskou smícháme dva žloutky, osolíme a opepříme. |
2 | Hovězí plátky osušíme, jemně naklepeme, na okrajích nakrojíme, osolíme a naplníme nádivkou z křene. Závitky poté řádně sepneme párátkem, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme na rozehřátém másle po všech stranách. |
3 | Závitky podlijeme, přikryjeme a dusíme do měkka. |
4 | K samému konci přidáme smetanu a pokud je šťáva řídká, přidáme lžičku hrubé mouky a řádně rozmícháme. Dle chuti přikapeme citrónovou šťávou. |
5 | Jako přílohu podáváme rýži, těstoviny, žemlové knedlíky a kompoty. |