Recept

Hlíva ústřičná s pepřovou marinádou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43830
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Česnek
0,5 kg Hlíva ústřičná
20 g Nakládaný zelený pepř
0,5 l Ocet vinný
100 ml Olej olivový
3 ml Sůl
2 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 619kJ
4% Sacharidy 13 g
11% Tuky 8 g
21% Sodík 421 mg
9% Bílkoviny 5 g

Hlíva ústřičná s pepřovou marinádou postup přípravy receptu:

1

Hlívy řádně očistíme. Větší překrojíme napůl, menší nekrájíme. Zhruba 2/3 olivového oleje rozpálíme na 160 stupňů a hlívy na něm opékáme přibližně 5 minut.

2

Hlívy vyndáme a necháme 5 minut na papírové utěrce. Následně je osolíme a vyskládáme jimi připravené talíře. Zelený pepř zalijeme horkou vodou, necháme měknout zhruba minutu, poté jej necháme oschnout, pomocí vidličky rozmělníme, smícháme s octem a se zbytkem olivového oleje.

3

Česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Tymián opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, otrháme lístky a zhruba 1 kávovou lžičku si dáme stranou. Tymián smícháme s česnekem, přidáme jej do pepřové marinády.

4

Marinádou potřeme hlívy a směs dáme na 6 hodin uležet do lednice. Posléze hlívy rozložíme na talíře, ozdobíme je lístky tymiánu.

Poznámka

Podáváme při pokojové teplotě. Jako příloha poslouží bílé pečivo nebo čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept