Lišky s krémovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lišky s krémovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43831 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
0,5 kg | Lišky čerstvé |
40 g | Máslo čerstvé |
3 ml | Mléko polotučné |
3 ml | Mouka pšeničná hrubá |
6 ml | Olej olivový |
3 ml | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
3 ml | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 295,4mg |
Vláknina | 454,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lišky s krémovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Lišky řádně očistíme. Šalotky oloupeme a najemno nasekáme. V pánvi rozpálíme máslo s olejem, dokud nezpění. Vložíme houby a za stálého míchání opékáme přibližně 3 minuty. |
2 | Houby posypeme moukou, přidáme mléko a celou směs řádně promícháme, dokud ze směsi nevznikne světlá krémovitá omáčka. Osolíme a opepříme. Petrželku opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, na jemno nakrájíme. |
3 | Omáčku vlijeme do misek, ozdobéme petrželkou. |
Poznámka
Podáváme ještě horké.