Recept

Lišky s krémovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43831
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

0,5 kg Lišky čerstvé
40 g Máslo čerstvé
3 ml Mléko polotučné
3 ml Mouka pšeničná hrubá
6 ml Olej olivový
3 ml Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 ks Šalotka
3 ml Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 736kJ
6% Sacharidy 20 g
12% Tuky 9 g
15% Sodík 301 mg
10% Bílkoviny 6 g

Lišky s krémovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Lišky řádně očistíme. Šalotky oloupeme a najemno nasekáme. V pánvi rozpálíme máslo s olejem, dokud nezpění. Vložíme houby a za stálého míchání opékáme přibližně 3 minuty.

2

Houby posypeme moukou, přidáme mléko a celou směs řádně promícháme, dokud ze směsi nevznikne světlá krémovitá omáčka. Osolíme a opepříme. Petrželku opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, na jemno nakrájíme.

3

Omáčku vlijeme do misek, ozdobéme petrželkou.

Poznámka

Podáváme ještě horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept