Jednoduchý recept

Obalované houby s koprovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43833
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
100 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
100 g Strouhanka
30 g Sýr Čedar
125 g Sýr smetanový 65%
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 148kJ
6% Sacharidy 20 g
21% Tuky 16 g
14% Sodík 282 mg
26% Bílkoviny 15 g

Obalované houby s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Houby řádně očistíme, odkrojíme nohy. Troubu rozehřejeme na 190°C. V misce smícháme mletou papriku, strouhanku a nastrouhaný sýr.

2

Ze žloutků uděláme sníh, houby v něm vyválíme a následně obalíme ve strouhance. Plech si vyskládáme papírem na pečení, položíme na něj houby, zapékáme při teplotě 190°C přibližně 15 minut.

3

Rajčata zalijeme vařící vodou, oloupeme je, zbavíme semen. Dužninu nakrájíme na drobné kostičky.

4

Smetanový sýr řádně promícháme s jogurtem, koprem a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme kostičky z rajčat. Omáčkou zalijeme pečené houby a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept