Italská houbová crostata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská houbová crostata
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43834 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
3 ks | Cibule |
0,5 kg | Hříbky čerstvé |
150 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ml | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
150 ml | Smetana sladká 12% |
5 ml | Sůl |
12 ml | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 755,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana sladká 12% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská houbová crostata postup přípravy receptu:
1 | Dohromady uhněteme 150 g másla, mouku, špetku pepře, soli a 1 lžíci vody. Směs vypracujeme na elastické těsto, ze kterého uhněteme kouli, tu dáme na hodinu do lednice. |
2 | Hřiby řádně očistíme, důkladně je propláchneme, necháme okapat, nakrájíme na silné plátky. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme ji na kolečka. |
3 | V pánvi si rozpustíme zbytek másla, necháme na něm podusit cibuli, až zesklovatí. Vložíme nakrájené plátky hřibů a dusíme, dokud hřiby nepustí všechnu vodu. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, povaříme na mírném ohni přibližně 10 minut. |
4 | Troubu rozehřejeme na 175°C. Petržel opláchneme pod tekoucí vodou, nadrobno nasekanou ji smícháme se smetanou, směs poté přidáme k houbám. Hrnec odložíme stranou a necháme trochu vychladnout. Plech vyložíme papírem na pečení. Důkladně prohněteme těsto, vyválíme na pomoučněném vále, dokud nenabyde velikosti pečicího plechu. |
5 | Následně ho vložíme do formy tak, aby překrývalo okraj. Na několika místech propíchneme vidličkou. Houbovou směs přendáme do plechu, pečeme při 175°C okolo 40 minut. |