Jednoduchý recept

Portobello po francouzsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43835
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 ks Česnek
6 ml Cukr krystal
6 ml Kari koření
30 g Máslo čerstvé
6 ml Olej stolní
6 ml Pepř černý mletý
6 ml Petržel - nať
0,5 kg Portobello
3 ks Šalotka
6 ml Sůl
250 ml Víno bílé
6 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 105kJ
9% Sacharidy 33 g
11% Tuky 8 g
31% Sodík 611 mg
12% Bílkoviny 7 g

Portobello po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Houby řádně očistíme, delší nohy odkrojíme. Následně houby nakrájíme na malé kousky. Šalotky spolu s česnekem oloupeme, nadrobno pokrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo s olejem a šalotky i česnek podusíme. Za 2 minuty přidáme houby a následně dusíme ještě 5 minut.

2

Posléze houby lehce zalijeme šampaňským vínem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a trochu kari. Směs povaříme na mírném ohni 12 minut.

3

Před podáváním smícháme se zakysanou smetanou. Přelijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept