Portobello po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Portobello po francouzsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43835 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Česnek |
6 ml | Cukr krystal |
6 ml | Kari koření |
30 g | Máslo čerstvé |
6 ml | Olej stolní |
6 ml | Pepř černý mletý |
6 ml | Petržel - nať |
0,5 kg | Portobello |
3 ks | Šalotka |
6 ml | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
6 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 10,6mg |
Draslík | 531,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krystal, Kari koření, Olej stolní, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Portobello mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Portobello po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Houby řádně očistíme, delší nohy odkrojíme. Následně houby nakrájíme na malé kousky. Šalotky spolu s česnekem oloupeme, nadrobno pokrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo s olejem a šalotky i česnek podusíme. Za 2 minuty přidáme houby a následně dusíme ještě 5 minut. |
2 | Posléze houby lehce zalijeme šampaňským vínem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a trochu kari. Směs povaříme na mírném ohni 12 minut. |
3 | Před podáváním smícháme se zakysanou smetanou. Přelijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |