Jednoduchý recept

Domácí hruškový likér

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 43838

Ingredience

0,5 l Džus hruškový
250 ml Hruškovice
500 g Hrušky
0,5 kávová lžička Kyselina citrónová
1 ml Pektolytický enzym
100 ml Sirup cukrový

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 103 kcal
Kilojoule 431kJ
3% Sacharidy 12 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 0 g

Domácí hruškový likér postup přípravy receptu:

1

Zralé, ale nepřezrálé hrušky omyjeme, osušíme, rozkrojíme, zbavíme stopek, rozkrájíme na plátky silné asi 1 cm a odložíme je do mísy.

2

Ve větším nerezovém hrnci zahřejeme čistou hruškovou šťávu na 80°C. Hned přidáme pokrájené hrušky, musí být zakryté tekutinou. Důležité je, aby jsme teplotu udrželi ještě 2 minuty.

3

Horkou směs opatrně rozmixujeme tyčovým mixérem. Pak směs rychle zchladíme na 40°C, přidáme 1 ml pektolytického enzymu, promícháme a 30 minut budeme udržovat teplotu 40°C. Pak ji slisujeme a rychle zchladíme. Šťávu - asi 800 ml, necháme stát 2 hodiny, dokud se neustálí kal. Potom čistou šťávu stočíme.

4

Na 1 litr likéru smícháme 650 ml šťávy s 250 ml hruškového destilátu (80% objem. jednotek) a 100 ml invertního cukrového sirupu. Podle chuti přidáme kyselinu citronovou. Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 18%.

Poznámka

K výrobě likéru je nejlepší odrůda voňavých hrušek - Wiliamsova, kdy dužina nebude moučná. Pode chuti do likéru nakonec přidáme kyselinu citronovou - 0.5 lžičky i více. K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí. Likér pak přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept